7 månader av vinter

Vilodag igår. Att vila är som bekant minst 100 gånger jobbigare än att träna, men coachs ord är lag. Kroppen behöver bli lite extra mottaglig för stimuli nu för att kunna få bra effekt på de sista finslipningspassen inför världscupavslutningen. Tänk om det var så att det helt enkelt var den som tränade mest som blev bäst. Vad lää det skulle vara!

Kvalitet idag. 40 min jogg på morgonen och sen uppsamling med coach och löpargruppen på kvällen. Samling på banvallen bakom universitetet. 2000-fest på grusvarvet stod på programmet. Passet enligt följande:

10*100 m på 16,5 s, vila 15 sek. Lätt. Mest som fortsatt uppvärmning och löpteknik.

4*150 m på 21,5 s, vila 1 min. Lite hårdare men kontrollerat. Snabbhetsunderhåll.

6 km snabbdistans på grusvarvet (2 km) enligt: första varvet i 3:00-fart, andra i 3:20-fart och sista 3:00-fart.

Grusvarvet är lömskt och svår att springa bra tider på med två slakmotor som aldrig tar slut, så 3:00 är minsann inget mystempo. Lyckades dessutom gå ut alldeles för hårt med första kilometern på 2:53 då jag hetsade med Jack och Wilhelm som båda bara skulle köra ett varv i maxfart. Sansade mig lite men snittade ändå första varvet på 2:58-fart. Lyckades heller inte behärska mig på ”vilovarvet” som jag dunkade in på 3:17-snitt. Straffet blev alltså att jag fick bita i för att klara tre blankt-snittet på sista varvet. Totalt 18:31 på de tre varven. Bra känsla men lite småstelt i kylan. Småskumt på slutet och mörknade fort på nedjoggen så var nog säsongens sista pass på banvallen och grusvarvet. Nu väntar kyla och mörker. Eller som Hamid uttryckte det: ”vintern i Sverige är 7 månader lång”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s